Migratie Google Analytics naar GA4

Binnenkort ontvang je geen data meer vanuit je website via Google Analytics. Besteed de migratie van jouw Google Analytics naar GA4 daarom uit bij onze specialisten. Zij verzorgen een complete overstap voor je van de traditionele Google Analytics naar GA4.

Google Universal Analytics stopt met het verzamelen van gegevens

De recente aankondiging van Google dat Universal Analytics stopt met het verzamelen van gegevens vanaf 1 juli 2023, heeft veel bedrijven in paniek gebracht. Als gevolg hiervan moeten bedrijven zoeken naar alternatieven om hun gegevensverzameling voort te zetten. Een goed alternatief is het Google Analytics 4-systeem (GA4).

Migratie Google Analytics naar GA4

De voordelen en mogelijkheden met GA4

Het systeem GA4 biedt gebruikers een aantal voordelen, zoals een vereenvoudigd administratieproces, betere gegevensbescherming en meer inzicht in klanten en hun interacties met de website.

Daarnaast is het ook beter geïntegreerd met andere Google-producten, zoals Search Console, Google Ads en Google Tag Manager. Al deze mogelijkheden maken GA4 een goede keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een solide analytics-oplossing.

Het migratieproces naar GA4

Het migratieproces naar GA4 vereist echter wel planning en tijd. Bedrijven moeten een stappenplan opstellen om hun gegevens te migreren. Bovendien moeten ze ook hun website aanpassen om een volledig GA4-ecosysteem te creëren.

Het stoppen van Universal Analytics biedt bedrijven een unieke kans om hun analytics-strategie te vernieuwen en te verbeteren. Als bedrijven deze kans aangrijpen, kunnen ze een robuuste en betrouwbare analytics-oplossing creëren die hun bedrijf naar een hoger niveau tilt.

Een soepele migratie met hulp van onze specialisten

Om de migratie van Google Analytics naar GA4 zo vloeiend mogelijk te laten verlopen, kun je bij onze specialisten terecht. Zij verzorgen de complete overstap voor je. Zij kunnen je helpen bij het verzamelen, beheren en begrijpen van je website gegevens door middel van GA4.

Bovendien kunnen onze specialisten je ook helpen met het instellen van gebruikers en bevoegdheden, het beheren van meerdere accounts, het instellen van functies en het configureren van de verschillende tracking-instellingen. Kortom, je kunt op hen vertrouwen voor een volledige migratie naar GA4, zodat je meteen aan de slag kunt met je websiteoptimalisatie.

Met een vrijblijvende 1-op-1 afspraak, onder het genot van een goede kop koffie, maken we inzichtelijk hoe we het migratieproces van jouw website vorm kunnen geven. Wacht niet langer, en plan direct je afspraak in!