Je bent net afgestudeerd en begint direct aan je eigen bedrijf, waar moet je dan in hemelsnaam beginnen? Zo stond ik begin 2020 met mijn handen in het haar. Ik had veel ideeën, maar nog weinig middelen. Toen ik vervolgens Davey van FRESH-DEV een appje stuurde hoefde ik niet lang te wachten tot ik werd gebeld. ‘Jonge ondernemers die elkaar een handje op weg helpen? Hoe tof is dat!’ was zijn enthousiaste reactie.

We schudden elkaar digitaal de hand (want Aalsmeer ligt niet om de hoek als je in Groningen woont) en wisten direct wat we van elkaar konden verwachten en vragen. Thuis begon ik al een beetje op te scheppen over deze toffe, nieuwe relatie. Niet iedereen raadt een jonge, pas afgestudeerde journalist aan om direct voor zichzelf te beginnen en dat kan voor onzekerheden zorgen. In zo’n periode, is er niks fijner dan een partner hebben die het beste met jou voor heeft.

Zo heeft FRESH-DEV voor mij een website op maat gemaakt. Helemaal naar mijn stijl, smaak en voorkeuren. Mijn perfectionisme durfden ze wel aan, bleek toen ze na mijn zoveelste appje weer aan de website zouden gaan sleutelen. Op 15 april 2020 heb ik een klein feestje gevierd, want mijn nieuwe website ging live! Mijn bedrijf voelde eindelijk compleet.

Schrijven, filmen, social media of bloggen: alles wat ik als freelance journalist in huis heb kreeg nu een eigen platform. Naast mediaorganisaties werk ik ook graag samen met andere bedrijven. Ik heb zoveel te bieden (nieuwsgierig? Lees verder op mijn nieuwe website)! Dit bracht een enthousiaste Davey aan de telefoon: ‘Wat als jij nou structureel voor ons gaat bloggen?’ Mij hoef je geen twee keer te vragen of ik over toffe onderwerpen zou willen schrijven voor jouw bedrijf. Daarom zal je mijn naam en gezicht de komende tijd vaker voorbij zien komen bij FRESH-DEV.

FRESH-DEV en ik doen beiden heel ander werk, maar toch hebben we iets gemeen: we zijn jonge ondernemers die liefde hebben voor ons vak. Zeker in deze lastige periode is er niks waardevoller dan elkaar helpen, in plaats van elkaars grootste concurrent te zijn. En daar zijn we beiden trots op! Want samen staan we sterker.

Geschreven doorNienke van der Wal
Gepubliceerd op24 april 2020