Samenwerken met FRESH-DEV: hoe gaat dat er nou écht aan toe? Elke samenwerking is verschillend en bijzonder. Om iets meer te laten zien van deze projecten, spreek ik in de rubriek ‘NEW CASE’ met FRESH-DEV en de klant over een van hun nieuwste opleveringen.

De case in het kort

Het is iets waar meer eigenaren of zzp’ers tegen aan lopen. Je maakt zelf je eigen website, het ziet er tof uit en je komt er mee uit de voeten. Maar om professioneel over te komen is het niet voldoende. Ook voor Motion Graphic Designer Dion Luijten was dit een probleem en hij wilde meer uit zijn website halen. Daarom is FRESH-DEV samen met hem aan de slag gegaan met een op maat gemaakte website.

Dion wist goed wat hij wilde en FRESH-DEV maakte zijn idee vertaalbaar naar een website. Davey, Co-Founder van FRESH-DEV: ‘’Dion was super betrokken bij het project en dat vonden wij echt tof. Hij had kennis en wist waar hij over praatte. Wanneer hij kwam met optie A, maar ik dacht dat optie B beter zou zijn, kwamen we samen tot een compromis en kozen voor optie C. Het is een fusie geworden van hoe hij het voor zich zag, met de technieken van FRESH-DEV.’’

Het verhaal van de klant

Dion besloot vijf jaar geleden, na een opleiding communication en multimedia design, voor zichzelf te beginnen als freelancer. Hij wilde daarin de stap maken naar animatie en pluisde alles van A tot Z uit. Twee jaar geleden is hij met zijn bedrijf naar Amsterdam verhuisd en zijn de klanten steeds uiteenlopender geworden. Van commercieel tot maatschappelijk, 2D en 3D: Dion brengt een idee tot leven.

Hij helpt klanten die een communicatieprobleem hebben en vaak niet weten hoe ze iets willen communiceren. In een uitgebreid stappenplan, neemt hij de klant mee van het idee naar de animatie. Hij wilt graag een klik hebben met de klant, voordat ze samen een lang proces in gaan. Dit vond hij ook belangrijk voor zijn samenwerking met FRESH-DEV.

Dion: ‘’Ik kijk niet zo zeer naar wat al gedaan hebben, maar naar de persoon op zich. En dat klikte. Ik vond het tof dat ze met mijn design konden werken, dat was voor hen ook nieuw. We konden goed samenwerken, maar gaven elkaar ook de vrijheid ons eigen werk te doen en zo zijn we samen tot een eindresultaat gekomen.’’

‘’Ze konden altijd goed onderbouwen wanneer ze bepaalde ideeën goed of minder goed vonden. Dat professionele advies van hen vond ik heel fijn. Ik ben zelf ook ondernemer en ik ben heel enthousiast over mijn product. Zij zijn dat ook en ze geloven in wat ze maken. En dat kan je bij de jongens echt terugzien. Niet alleen aan de voorkant in wat ze aanleveren, maar ook aan de achterkant in hun communicatie. Er was geen sprake van eenrichtingsverkeer.’’

Benieuwd naar het eindresultaat? Check hier de nieuwe website van Animatiebureau Dion Luijten!

Heb je net als Dion ook een idee over jouw (nieuwe) website, maar weet je niet hoe je het in werking moet brengen? Neem contact op en ontdek wat er allemaal mogelijk is met FRESH-DEV!

Geschreven doorNienke van der Wal
Gepubliceerd op17 juni 2020